Fényképeim a Turai Kastélyról

By Hlinka Zsolt2021.03.03.2 Perc

Épületfotós karrierem során egyre és egyre izgalmasabb építményekkel találkozom. Ezúttal a gyönyörű kastélyszálló, a Turai Kastély teljes körű megörökítésére kértek fel a BOTANIQ Hotel és az L&L Luce&Light megbízásából. Külön öröm volt számomra, hogy a galéria megjelent az OCTOGON Magazinban is, így nyomtatott formában is megtekinthető.

Sokoldalú projekttel álltam szemben: egyrészt adott egy szerteágazó, jelentős történelmi múlttal rendelkező kastély, amely kivételes kialakítása már önmagában is remek alap egy fotós számára. Másrészt jelenleg rengeteg funkcióval bír. Szálloda, étterem, rendezvényközpont, gyönyörű parkja pedig sétára hívja Tura város látogatóit. Szerettem volna egyszerre megjeleníteni a historikus vonásokat, de a modern szerepeknek is helyet szántam. A középpontba viszont mindenképpen megrendelőm, az L&L Luce&Light egyedülálló fénytechnikai megoldásait helyeztem.

Így született meg a galéria, melyben külső drónfelvételek, változatos enteriőrfotók és éjszakai képek is láthatóak. A légifelvételek nagyszerűen bemutatják a hatalmas kertet, mely precíz kidolgozása méltó keretet ad a középen elhelyezkedő ékszerdoboznak. A weboldalukon ők maguk is gyémántként hivatkoznak a kastélyra: gazdag díszítettség, hagyomány, modern elemek és luxus várja az érkező vendégeket. A fények pedig köztudatottan azok az elemek, amelyek életet lehelnek egy térbe: az olasz alkotók pedig páratlan munkát végeztek. Hogy ezt megfelelően bemutathassam, a nappali mellett esti fényekben is megörökítettem a kastélyt. A helyiségekben a színek harmóniáját emeltem ki, amelyet nem a megszokott, neutrális színek alkotnak. Élénk, meghatározó árnyalatok szelídülnek kellemes egésszé a szobákban, amely a lakberendezők átgondoltságát mutatja be.

A képanyaggal az volt a célom, hogy nézői rögtön vágyat érezzenek a látogatásra, a komplexumban pedig mindenki megtalálhatja, amit keres. A portfólió remek alapot képez arra, hogy előbbi bemutatásra kerülhessen.

Amennyiben Ön is szeretne marketing anyagaihoz, weboldalához, közösségi média tartalmaihoz fényképeket készíttetni vagy felkeltették érdeklődését a látottak, keressen bizalommal!