BP irodakomplexum fotózása

By Hlinka Zsolt2021.06.23.3 Perc

Ahhoz, hogy hosszú távon fenntartható legyen egy hatékony és kiegyensúlyozott munkaviszony, sokat hozzátesz maga a hely, ahol a munkát végezzük. Előbbit ismerték fel az BP Irodakomplexum koncepciójának megalkotói. A projekt elkészítésével a DVM Group bízott meg, akik az épület belsőépítészeti tervezői.

A munkahelyünkön több időt töltünk, mint bárhol, ezért nem mindegy, hogyan érezzük magunkat ott, mi van a közelben, és milyen egyéb igényeink elégíthetőek ki az iroda környezetében. Ahogy az BP fogalmazott: „…úgy gondoljuk, hogy az élet nem csak este 6 óra után kezdődik.”. A piaci tendenciákat elnézve egyre több munkaadó ismeri fel a fentieket, és dönt irodája korszerűsítése, emberközpontúbbá tétele mellett. Hogy miért? Mert így könnyebben bevonzhatják és megtarthatják munkavállalóikat.

A projektben teljes körű irodafotózást valósítottam meg. Mivel a komplexum fő erőssége, hogy kellemes, otthonos, mégis professzionális hangulatot áraszt, én is ezt az újszerűséget igyekeztem megragadni fotóimon. A szellős terek érzékeltetéséhez nagylátószögű objektíveket használtam, hogy a méretek kellőképpen láthatóvá váljanak. Vegyítettem a corporate megjelenés kiemelését az otthonos elemek fókuszba helyezésével, hogy vonzó, komfortos, mégis letisztult hatású fotók szülessenek. Az volt a célom, hogy nézőik elsőre beleszeressenek a látványba, és szinte lássák önmagukat, ahogy az épületben mozognak.

A végső galériáról elmondható: biztosan felkelti a jövőbeli munkavállalók érdeklődését, és ez az említett módon akár hozzá is tehet ahhoz, hogy a cégek bevonzzák és megtarthassák a tehetségeket. Az esetek legtöbbjében ilyen célból keresnek meg ügyfeleim irodafotózással kapcsolatban. A fotók felhasználása ezek után rendkívül sokrétű lehet: készíthető belőlük weboldali slideshow, közösségi média tartalom, álláshirdetéshez illusztráció, de akár offline, tehát nyomtatott anyagokhoz is gyakran alkalmazzák őket. Kiegészítőelemként épületvideózás is kérhető, amely látványos és izgalmas eleme lehet az irodáról készült portfoliónak.

Az ilyen megkereséseknél a legfontosabb, hogy valóban hatékony eszközökké váljanak a képek, amelyek támogatják a marketing célokat. Ügyfeleimmel minden esetben körüljárjuk, hogy kiknek és milyen okból szánják a fotókat.

„A képek utóélete izgalmas fordulatot vett: a holisztikus szellemben megálmodott épület ugyanis két díjat is bezsebelt Az Év Irodája versenyen – az általam készített galériával.
A fotókon a cikkben bemutatott sokoldalúságot, vibráló, inspiratív közeget szerettem volna átadni, amely a jelek szerint a nézők számára is kézzelfoghatóvá vált. Az iroda közönség- és fenntarthatósági díjat szerzett a megmérettetésen.”
Amennyiben Ön is szeretne épület-portfóliót készíttetni, vegye fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim egyikén!