Teljes körű luxus ingatlanfotózás Budán

By Hlinka Zsolt2021.09.14.3 Perc

Igazán szerencsés lehetek, hogy ennyi kivételes épületet örökíthetek meg karrierem során. A lista egy meredek, budai hegyoldalba megálmodott luxusingatlannal folytatódik, mely Rosta S. Csaba építész terve, a belsőépítészet pedig Margaret Fenzi belsőépítész lenyűgöző munkája. Merész megoldások, minimalista design és lenyűgöző panoráma jellemzi az épületet és környezetét – az itt készült képeim ráadásul nyomtatásban, az OCTOGON Magazinban is megjelentek.

A budai oldal villái az épített környezet és a természet összhangját keresik: számtalan kivételes építész munkája tekinthető meg a zöldellő utcákon sétálva. A hófehér épület hatalmas üvegfelületeivel elegánsan foglal helyet az őt körülvevő organikus, növényi formák között, teret engedve a panoráma szépségeinek. A letisztult belső pedig izgalmas belsőt takar: prémium anyaghasználat, modern, luxus berendezések jellemzik a tereket. A művészi értéssel megtervezett kompozíciók nemcsak az épület külső, de a belső formavilágában is megjelennek – igazi paradicsom ez egy fotós számára.

A villa kiemelkedő elemi továbbá a teraszok, ahonnan lélegzetelállító látkép tárul a látogatók elé. Rosta számára lényeges volt, hogy maximálisan kihasználja az épület környezetének minden előnyét: az említett teraszok mellett a szobák is úgy lettek kialakítva, hogy a külső elemek gazdagítsák a belsőt. A hálók, fürdők ablakán át elénk táruló látvány meghatározó komponensei az enteriőrnek.

Fontos volt számomra, hogy minden ciklusában bemutassam ezt a minőségi életteret: a teljesség érdekében nappal és este is készítettem elemeket a végső galériába. Az egyedi, villára szabott világítástechnika így kellően megfigyelhető a fotókon. Az apró részletektől haladtam a nagy egész felé: a fotókon egyaránt jól megfigyelhetőek a prémium anyagok felületei, alapos kidolgozottságuk, míg az egyre nagyobb látószögű képek felé haladva szinte kézzelfoghatóvá válik az épület monumentalitása. A fotózás során drónt is használtam, amely segítségével az épület teljes környezetét a fotókba tudtam foglalni.

Bár a luxusingatlan portfólió-készítés elsődleges célja, hogy bemutassa a korábban említett építészeti és belsőépítészeti bravúrokat, ezúttal művészi oldalam és egyedi stílusom is helyet kaphatott egy-egy képen a galéria elkészítése során. Az épület speciális kialakításának köszönhetően izgalmas kompozíciókat is megörökítettem, melyek már-már az absztrakt ábrázolás határát feszegetik.

Architecture & Design

Offline megjelenés az OCTOGON magazinban

A fotók helyet kaptak az itt említett OCTOGON Magazinban, amely az építészet legnívósabb alkotásairól számol be.

Megnézem

Amennyiben Ön is szeretne portfóliót készíttetni ingatlanjáról, keressen bizalommal elérhetőségeim egyikén!

Redendo HázÁrkérés