Miért jó befektetés az ingatlanfotózás?

By Hlinka Zsolt2021.08.03.3 Perc

Egy igényes fotógaléria elkészíttetése első hallásra drágának tűnhet, de ha megvizsgáljuk a hatásait, a költségek könnyedén megtérülhetnek. Mi kellhet azonban a sikerhez? Írásomban a megfelelő képek elkészíttetéséhez és hatékony felhasználásukhoz adok tippeket.

Mi is a prémium fotózás?

Jó minőségű fotók – gondolhatjuk elsőre, azonban számomra előbbi jóval többet jelent. Egy holisztikus látásmódot, melyben az ingatlan előnyeit, az ügyfél igényeit és céljait egyszerre alkalmazom az általam tanult technikákkal. Hogy egy érzékletes példán keresztül mutassam be: egészen más fotók készülnek egy minimalista, fővárosi luxus ingatlanról, mint egy kellemes hangulatú, balatoni nyaralóról. Más légkört, más érzetet kell visszaadni a képeken – és ez a lényeg, hogy a fotókra tekintve nézője számára minden rögtön és könnyen érthetővé váljon. A hangulat, a terek mérete és összefüggése, a benne rejlő különlegességek vagy akár lehetőségek. Az első benyomás nem csak az emberi kapcsolatokban fontos, hanem lakáseladáskor is: aki nem ragadja meg ezt a vissza nem térő pillanatot, rengeteg vevőt veszíthet.

Kitűnni az online térben

A lakáseladások nagy része áttolódott a virtuális térbe: számos, erre specializálódott weboldalon hirdethetők az ingatlanok, ahol az érdeklődők naponta akár több száz ajánlattal is találkozhatnak. Kiemelten fontos ilyenkor a vizuális megjelenés: az élénk színekkel ellátott, éles, jó szögből elkapott fotók ugyanis vonzzák a tekintetet, előbb hozhatnak kattintást, mint a kevésbé jól sikerültek. A rossz minőségű képekkel ellátott hirdetéseket senkinek sem kell bemutatni: vagy nem is keltik fel az érdeklődést, vagy bizonytalanságot okoznak. A profi galéria hirdetőjéről is árulkodik: igényességet és elkötelezettséget sugároz.

Ingatlanközvetítő nélkül is profin

Gyakran találkozom azzal, hogy a tulajdonosok maguk szeretnék intézni az adás-vételt. Ennek számos oka lehet: költségcsökkentés (a profi galéria ára eltörpül egy adás-vételkor kifizetett jutalék mellett), vagy akár az, hogy jobban ismerik az ingatlant, maguk szeretnék átadni annak előnyeit, bemutatni az olyan részleteket, amelyeket csak ők ismerhetnek. Ilyenkor az előbb említett profi kisugárzás mellett praktikus szempontokból is szükséges az ingatlanfotózás. Ha a hirdetéshez feltöltött galéria önmagáért beszél, kevesebb a felesleges kör, ugyanis az érdeklődő már a fotók alapján képes lehet a döntéshozatalra, amelyet a személyes látogatás csak megerősíthet.

Alábbi igény alapján vezettem be szolgáltatásaim egyikét, az ingatlanvideózást. A mozgó tartalom képes arra, hogy a terek valódi kapcsolatait bemutassa, olyan részleteket adjon át, amelyre a fényképek nem képesek. Különösen hasznos lehet akkor, ha külföldi vásárlókkal tervez, számukra ugyanis kifejezetten megalapozott döntés kell ahhoz, hogy személyesen is megtekintsék az ingatlant.

Bízom benne, hogy fentiek alapján belevágunk közös projektünkbe, és az Ön céljait is támogathatom!