Lakáseladás ingatlanvideózással

By Hlinka Zsolt2020.11.09.2 Perc

2020 mindannyiunk számára rengeteg olyan helyzetet hozott, amely gyors és újszerű alkalmazkodást igényelt – így történt a lakáshirdetések területén is. A megszokott értékesítés a személyes találkozásokon, megtekintésen alapult, amely idén egyre nehezebbé válik. A piac azonban nem állhat le, az igény korán sem szűnt meg: ehhez kínálhat szolgáltatásom, az ingatlanvideózás alternatívát.

Rengeteg személyes tevékenység áttevődött az online térbe: Teamsen, Zoomon „találkozunk” a barátainkkal, sportolunk, bonyolítjuk le az üzleti megbeszélések nagy részét. Az értékesítés terén is szükség van a változásra. De hogyan helyettesíthető egy ilyen esszenciális kérdésben, mint a lakásvásárlás a személyes jelenlét? Nos, a válasz: egészében sehogy, részeiben igen.

Biztonságos és gyors

Gondoljunk a lakásvásárlás fázisaira: az érdeklődő találkozik a hirdetéssel, amely legtöbbször szöveges, képekkel illusztrálva. Amennyiben felkeltik az érdeklődését, felveszi a kapcsolatot az értékesítővel, és személyesen is megtekinti az ingatlant, hiszen jól tudjuk: a képek néha csalókák tudnak lenni. Hogy miért? Nem látszanak a terek kapcsolatai, a beállítások pedig akár jó, akár rossz fényben is feltüntethetik a helységeket – fontos saját szemünkkel megbizonyosodni a valóságról.

A videókkal viszont kiváltható ez a lépés: egy profin elkészített mozgóképes tartalom képes arra, hogy teljes egészében végigkalauzolja az érdeklődőt az ingatlan minden pontján. Ezután könnyedén eldöntheti, komolyan érdekli az ingatlan, vagy továbblép. Így tehát rengeteg bemutatási kör spórolható meg, amellyel időt takaríthat meg, emellett a vírus terhelte időszakban megóvhatja egészségét.

Szélesebb körben tárja ki a kapukat

A személyes jelenlét minimalizása mellett egy másik, szintén nagyon értékes funkcióval bír az ingatlanvideózás: azok számára is kedvez, akik távolabbról vásárolnának. Az országok közötti utazás jó ideig bizonytalan marad, de ez nem jelenti, hogy el kell búcsúznia a külföldi vevőktől. A fent említett széles körű bemutatás befektetőit is meggyőzheti, így akár egyetlen videó alapján létrejöhet az ingatlan adás-vétele.

Kitűnik a tömegből

S végül, ne feledkezzünk meg a videós hirdetések egy fontos tulajdonságáról se: figyelemfelkeltőek, újszerűek és meggyőzőek. Egyértelműen közvetítik például, hogy az értékesítő komoly, fektet ingatlanja értékesítésébe – a hirdetés tehát online is építi a bizalmat a leendő vevőben.

Amennyiben szeretné igénybe venni ingatlanvideózás szolgáltatásomat, lépjen velem kapcsolatba!