Sorozatom a Magyarok a világ élvonalában

By Hlinka Zsolt2019.10.10.2 Perc

Sorozatom a Magyarok a világ élvonalában

Nemrégiben hatalmas megtiszteltetés ért, ugyanis Urban Symmetry sorozatomat bekerült a Magyarok a világ élvonalában című kiadványba. A könyv a hazai sikereket mutatja be, ezen belül is a gasztronómia, a sport, a kultúra, a turizmus, a technológia, valamint a tudomány tématerületein.

A kiadvány célja, hogy felhívja a figyelmet a magyarok kvalitásaira. Ahogy a szerzők fogalmaznak: „…a magyarok sokszor olyan új utakat keresnek, amelyek egyediek és különlegesek a világban. Ahogy száz évvel ezelőtt a Kárpát-medencében született feltalálóink, Nobel-díjasaink, világraszóló sportolóink és művészeink, úgy most a 21. század fiatal tehetségei bizonyítják, hogy együtt mire vagyunk képesek. Jöjjenek tehát azok a világraszóló magyarok, akik az elmúlt időszakban színesebbre festették a világhálót, és a 21. század megismerésének térképét.”

A kötet egyrészt a 2017-es Sony World Photography Awards-on elért eredményemet emeli ki. A verseny során Professzionális Épületfotó kategóriában a legjobb tíz közé kerültem, amely hihetetlen szakmai elismerés volt számomra. A fotókon Budapest jellegzetes épületeit gondoltam újra: megszokott környezetükből kiragadva steril térbe helyeztem őket, a tükrözésekkel pedig mesterségesen alakítottam át arcukat. A sorozatról itt, a versenyen való szereplésemről pedig itt tudhat meg többet.

A rólam szóló oldalon továbbá megemlítik galériámat, illetve az elmúlt évek egy másik nagy büszkeségét, első könyvem Best Print Hungary díját 2019-ben. A kötet igazi szerelemprojekt volt számomra, ugyanis amellett, hogy fővárosi fotóimat tartalmazza, a designt is teljes egészében magam készítettem. A 164 oldalas kötet összesen 112 fotográfiát tartalmaz, ezekről itt olvashat bővebben.

Köszönöm a PAGEO-nak a lehetőséget, öröm a könyvben szereplő kiváló magyar tehetségek mellett szerepelni!