A Párizsi Filharmónia kiválasztotta a képeimet

By Hlinka Zsolt2017.03.18.2 Perc

Nagy örömmel osztom meg legújabb felkérésemet: a Párizsi Filharmónia keresett meg, mert képeimmel szerették volna népszerűsíteni Budapestről szóló, közelgő koncertsorozatukat. Természetesen igent mondtam a megtisztelő lehetőségre, és kiválasztottuk a fotográfiákat a Reflections of emotion sorozatomból. A kampány során a fényképeimből készült plakátok a párizsi metróban kerültek kihelyezésre, és a Párizsi Filharmónia hivatalos weboldalán is láthatóak.

Az említett széria, a Reflection of emotion alapjaiban a stílusomra jellemző jegyeket visel, az építészeti formákból, a szimmetriából és a perspektívával való játékokból indul ki, azonban ennek a sorozatnak van egy új, pezsdítő eleme: a képeken megjelenő emberek és az ő dinamikájuk. Az egymással párhuzamban megjelenő férfi és női alak interakciójukkal világítanak rá a kapcsolatok érzékeny egyensúlyára. A már-már szürreálisnak ható tükrözött világ ridegnek ható vonalaiból és geometrikus formáiból kiemelkedik a két test, harmóniájukkal törve meg a szigorú vonalakat. Ebben a szabályozott térben a pár egy összehangolt, meghitt egységet alkot. A képekről szinte leolvashatóak az egymás körül forgó gondolatok és érzések. A kompozíciók az összetartozásra és az egymáshoz való hasonulásra reflektálnak.Még ha nem is érnek össze az alakok, érezzük a vonzást a köztük lévő űrben.

Nagy elismerés, hogy képeimmel képviselhetem Budapestet egy ilyen nívós nemzetközi együttműködésben. Emellett örülök, hogy látásmódommal egy másik művészeti ágat érhetek el és inspirálhatok, és egymásra találásunkban teljesedhetett ki ez a kulturális rendezvény. A március végén megrendezésre kerülő Budapest hétvége repertoárjában a magyar zenetörténelem fontos klasszikus állomásait veszik sorra, amelynek népszerűsítéséhez kortárs képeim modern csavarja igazán figyelemfelkeltő és egyben találó párosítás. Amennyiben fotóim, sorozataim egyike felkeltette érdeklődését, és hasonló együttműködést keres, lépjen velem kapcsolatba elérhetőségeimen!