Kulisszatitkok, részletek

By Hlinka Zsolt2019.05.09.2 Perc

Mit is jelent az ingatlanfotózás? Egy enteriőr professzionális megörökítését. Azonban sokkal több ennél: máshogy zajlik például egy lakberendező stúdió és máshogy egy ingatlanközvetítő iroda számára. Míg előbbinél a hangulatok, a fények, a használt anyagok kiemelése a cél, utóbbinál a minél pontosabb és reálisabb megjelenítés. Tehát minden fotózás egyedi, más célt szolgál – projektjeim során számomra mindig ez az elsődleges szempont.

Tehát minden fotózást egy alapos átbeszélés, akár egy személyes találkozó előz meg. Ennek során egyeztetek ügyfeleimmel arról, hogy mit is szeretnének elérni: például egy szálloda esetében azt, hogy minél több vendég figyelmét keltsék fel. Ezt a célkitűzést remekül támogatja egy olyan fotósorozat, amely elsősorban az atmoszférát mutatja be, emóciókat vált ki, úgymond hívogatja a nézőit.

A koncepció megalkotása után egy helyszínbejárással folytatódik a fotózás előkészítése, mely során alaposan megfigyelem a befotózandó teret. Felmérem ez előnyöket, a legoptimálisabb szögeket, illetve az esetleges hátrányokat. Ilyenkor arra is nagy figyelmet fordítok, hogy milyen eszközökkel hozhatom ki a legtöbbet az adott iroda, lakás, étterem, stb. belső tereiből, például megvilágítással.

Gyakran felmerülő kérdés, hogy mennyi időt vesz igénybe egy fotózás. Ez természetesen függ a projekttől: egy kisebb Airbnb lakás tulajdonosának például csak 5-8 képre van szüksége a hirdetése elindításához, erre 2-3 óra elegendő. De például egy grandiózus hotel teljes körű megörökítése – amelyhez hozzátartozik a szobák, az étterem, a hall, a kert, stb. befotózása -, több napig is eltarthat.
Az ingatlanfotózások során általánosságban több nyers képet készítek mint amit átadok, melyek utómunkáját is magam végzem el.

Fontos tudnivaló még, hogy érdemes egy lakberendező bevonása a projekt során. A bútorok, kiegészítők, egyéb térelemek esztétikus és szakavatott szemmel történő elrendezése nagyban hozzájárul a képek minőségéhez.

Amennyiben felkeltettem érdeklődését és ingatlanfotózáson gondolkodik, vegye fel velem a kapcsolatot a weboldalamon található elérhetőségeim egyikén!

Valósítsuk meg az Ön projektjét is!

Írja meg néhány mondatban, hogy hogyan lehetek segítségére az ingatlanfotózásban, és felveszem Önnel a kapcsolatot.