Egy érdekes épület: a Bank Center

A fotózásokat mindig alapos tervezés előzi meg. Fontos, hogy megismerjem az épület történetét, funkcióit, legapróbb részleteit, hogy ügyfeleimnek olyan sorozatokat tudjak készíteni, amelyek minden igényüket kielégítik – legyen az funkcionális vagy esztétikai. Szeretnék írásommal betekintést nyújtani a kulisszák mögé, így ezúttal a Bank Center fiktív bejárását mutatom be. Tartson velem!

Az épület története

A Bank Center tervezését Dr. Finta József, nemzetközileg elismert építész neve fémjelzi. A munkálatok 1995-ben fejeződtek be, így egy viszonylag fiatal, 25 éves épületről beszélünk. A design elegáns, modern, letisztult. Az üzletek és irodahelyiségek 32 ezer négyzetméteren foglalnak helyet. Az épület szomszédsága is igazán izgalmas: a Bank Center mellett található a Magyar Nemzeti Bank, illetve a régi Tőzsdepalota.

Építészeti szempontból számtalan figyelemre méltó elemet tartalmaz a Bank Center: 4 db tízméteres toronyépületből áll, melyeket üveggel borított folyosók és egy középső, üvegkupolával ellátott tér köt össze. Az épület monumentalitása miatt a drónos fotózás és videózás kiváló megoldás: impozáns felvételek készíthetőek az épületről és környezetéről is.

A Bank Center külsején és belső tereiben egyaránt uralkodó elemek a szimmetriák – aki követi munkásságomat, ismerheti, hogy kompozíció-alkotáskor szeretek játszani ezekkel. A másik meghatározó jegy a fémekkel körbezárt üvegfelületek jelenléte, ezek teszik igazán elegánssá az épületegyüttest. Fotózás szempontjából a kupola alulról történő fotózása ígérkezik a legérdekesebbnek: a szerkezet már önmagában figyelemfelkeltő. Mivel ez az elem is üvegborítást kapott, a fotókon látható lesz a kupola fölé magasodó tornyok és azok vonalrendszerei, amelyek további dinamikát visznek a képekbe.

Enteriőrfotózás szempontjából mindenképpen minimalizmusra és letisztultságra törekednék: a fotóknak professzionalizmust kell tükrözniük, illetve megjeleníteni az üzleti légkört. A drónos külső videózás mellett a belső terek mozgóképes megörökítése hasznos lehet a projekt szempontjából: mivel a Bank Center leginkább irodakiadással foglalkozik, a leendő ügyfelek számára fontos, hogy átlássák az épület struktúrájút – ráadásul fotós szempontból igazi kihívás egy ilyen monumentális épület videózása!